Wielerprogramma

maandag 31 juli 2023

De 42e Draai!

Op maandag komen de toppers op de Kaai: Nieuwelingen en beroeps dames. Ook de koppeltijdrit, de finale van de Fixed Gear en de finalekoers van de beroepsrenners mag je niet missen. Voor de kleintjes hebben we weer een drietal wedstrijden die meetellen voor het talent van Roosendaal.

Nieuwelingen

De Nieuwelingen zijn de eerste stap richting het professionele wielrennen,wij als organisatie bieden deze categorie dan ook de kans om bij ons deel te nemen aan onze wedstrijd. Vele grote namen en winnaars hebben de Draai als nieuweling gereden en zijn trots dat ze aan zo’n evenement deel hebben mogen nemen,Het is altijd een herinnering in hun carrière.Met een gerichte campagne zorgen we voor een sterke nationale bezetting van het peloton. Deze categorie nodigt uit om tijdig naar de Kade te komen omdat er met open vizier gekoerst wordt!

Jumbo Visma Ready2Race dikke banden race

Waar bij de Nieuwelingen al serieus gekoerst wordt ,begint het voor de deelnemers aan de Dikke Banden Race onderaan de ladder. Deze wedstrijd is meer voor velen meedoen en ervaren wat het is om in een grote ambiance de sfeer te proeven van het meedoen aan een wedstrijd. Het geeft altijd weer plezier om de jeugd lachend te zien finishen en de ouders ,opa’s en oma’s vol trots hun klein(kinderen) aan te zien moedigen.

Dit jaar hebben we 3 categorieën in de leeftijd tussen de 7 t/m 12 jaar.

Fixed Gear

Hierin was de Draai de primeur voor Noord-Brabant!

Dit jaar organiseren we weer met NL Crit Series, een Fixed Gear race. Fixed Gear is een spectaculaire en groeiende discipline in de wielersport. De oorsprong van deze discipline ligt in de jaren ’90 in grote steden als New York en London,

waar een subcultuur ontstond vanuit de grote populatie van fietskoeriers. Zij begonnen met het organiseren van kleine, informele wedstrijden, rijdend op baanfietsen met één vaste versnelling. Inmiddels is Fixed Gear ontwikkeld naar een zeer kleurrijk en internationaal peloton van renners en rensters. De befaamde Red Hook Crit wedstrijden zijn wedstrijden op topniveau in Brooklyn, Barcelona en Milaan. Fixed Gear staat direct vanuit het vertrek garant voor 45 minuten non-stop koers op topniveau! Omdat Fixed Gear renners vanuit het startschot direct maximaal moet kunnen presteren, wordt een zogenaamd warm-up area ingericht waarin alle renners zichzelf op “de rollen” kunnen warmrijden. In onze eerste editie in 2017 wisten we iedereen te verbazen, niet alleen met het geboden spektakel maar ook met het extreem internationale deelnemersveld waarbij vrijwel de gehele wereldtop aanwezig was. Ook de feedback vanuit de renners was overweldigend. Zij vond het geweldig om in de ambiance van De Draai te mogen koersen. Dit jaar hebben we 2 kwalificatiewedstrijden en een finale van 45 minuten, Knallen dus!!

Dames

Het dameswielrennen zit de laatste jaren onmiskenbaar in de lift. En terecht! 

Dameswedstrijden kennen zonder uitzondering een spannend koersverloop, ook tijdens de Draai. Als Draai weten we al ruim 10 jaar dat een dames criterium onderdeel van ons programma moet zijn en dat geldt ook weer voor deze Draai editie van 2023. Zoals onze bezoekers van ons gewend zijn, zal het deelneemstersveld ook dit jaar van topniveau zijn, met verschillende Nederlandse en buitenlandse toprensters.

Heren

In 2019 hebben we de koppeltijdrit in ons programma geplaatst, een groot succes.Tijdens deze wedstrijd reden de heren professionals 2 ronden om de snelste tijd.

Dit jaar gaan we het anders doen,Wij waarderen het dameswielrennen, daar de dames net zo professioneel met hun vak bezig zijn als de heren,We maken we nu 16 koppels van een heren en een dames professional van de beste toprenners(sters),een mixed race.!

Kortom een spektakel voor het publiek en een afwisselend programma voor de renners. Daarbij komt dat de renners(sters) goed te zien zijn voor het publiek ,het is geen groot peloton dat voorbij flitst aan het publiek.

Finale wedstrijd herenprofs

Tijdens het avondprogramma gaan de mannen professionals de strijd aan in een wedstrijd over 70km. 

Met start en finish op de altijd drukke Kade. Hierin zullen ongeveer 40 Toprenners aan de start verschijnen,waarbij de Toppers uit de Tour de France niet zullen ontbreken.

Een spannende afsluiter van een mooie wielerdag>

Programma

11.30 uur

NH1816 | Nieuwelingen | 40 KM


12.50 uur

Cable Partners | Kwalificatie Fixed Gear | 2 heats 30 minuten


14.00 uur

Jumbo Visma Ready2Race

dikke banden race


15.00 uur

Cable Partners | Fixed Gear Finale | 45 minuten


16.00 uur | Voorstellen dames

16.15 uur | Start

Happy Dog | Dames Elite | 50 KM


17.45 uur | Voorstellen koppels

18.30 uur | Start

Kunstof Dak Nederland | Koppeltijdrit


20.00 uur

TriStar | Profs | 70 KM